Surse PC

O sursă de alimentare pentru PC este un dispozitiv electronic care convertește curentul alternativ (AC) de la linia de alimentare în curent continuu (DC) utilizat de echipamentele electrice de joasă tensiune, cum ar fi computerele personale.

Funcția principală a unei surse de alimentare ATX este de a transforma electricitatea AC în electricitate DC. Tensiunea DC nu este reglată în mod constant, așa că depinde de circuitele plăcii de bază să regleze tensiunea odată ce aceasta a fost convertită de la AC.

Dacă sunteți în căutarea unei surse bune de alimentare pentru PC, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face achiziția. În primul rând, trebuie să verificați dacă sursa de alimentare este compatibilă cu placa de bază și carcasa computerului. În al doilea rând, asigurați-vă că aceste liste de piese arată puterea adecvată pentru nevoile dvs. specifice. 

În cele din urmă, trebuie să vă asigurați că toate cablurile și conectorii de pe acest PSU vor funcționa cu sistemul dvs. și pe baza tipului de placă de bază pe care o aveți.